Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ιδιώτες: Πώς γίνεται ευκαιρία;

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ιδιώτες: Πώς γίνεται ευκαιρία;

Πολλοί άνθρωποι στρέφονται στο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για δυο λόγους. Ο πρώτος είναι η μεγάλη καθυστέρηση παράδοσης των καινούργιων αυτοκινήτων. Ο δεύτερος είναι ότι ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πολλές φορές είναι σε πολύ καλή κατάσταση και ταυτοχρόνως αρκετά πιο φτηνό. Αυτό συμβαίνει γιατί ενώ το καινούργιο αυτοκίνητο χάνει την αξία του από την πρώτη μέρα αγοράς του, το ελαφρώς μεταχειρισμένο έχει υποστεί ήδη κάποια μείωση στην αξία του. Συγκεκριμένα, ένα καινούργιο αυτοκίνητο χάνει κατά μέσο όρο 15-35% της αρχικής του αξίας στον πρώτο χρόνο, ποσοστό που μπορεί να εκτοξευτεί έως 50% στα τρία πρώτα χρόνια της αγοράς του από την αντιπροσωπεία. Συνεπώς, στα 3 χρόνια η φθορά του είναι αμελητέα ενώ η διαφορά σε τιμή είναι μεγάλη. Έτσι, η επιλογή ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου γίνεται αυτομάτως η πιο συμφέρουσα.

Πλεονεκτήματα αγοράς μεταχειρισμένου από ιδιώτη.

Από όσους αποφασίζουν να αγοράσουν τελικά ένα μεταχειρισμένο, κάποιοι επιλέγουν αυτοκίνητο από ιδιώτη κυρίως λόγω της χαμηλότερης τιμής, του μεγαλύτερου περιθωρίου διαπραγμάτευσης και της καλύτερης κατάστασης του οχήματος.

Μερικά επιπλέον οφέλη αγοράς αυτοκινήτου από ιδιώτη είναι τα παρακάτω:
Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που κάποιος το πλήρωσε με τις οικονομίες του και το σεβόταν, συνεπώς έκανε τακτικά τη συντήρηση του και πάντα στην επίσημη αντιπροσωπεία. Συνήθως ο πρώτος είναι και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του άρα ξέρει όλο το ιστορικό του αυτοκινήτου από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του. Τέλος, η χρήση του ήταν προσεκτική και τις περισσότερες φορές δεν έχει εμπλακεί σε σοβαρό ατύχημα.

Είναι η αγορά μεταχειρισμένου από ιδιώτη το ιδανικό σενάριο;

Έτσι, η αγορά αυτοκινήτου από ιδιώτη μπορεί να αποδειχθεί μια πολύ καλή ευκαιρία. Υπάρχουν αρκετοί που πουλάνε αυτοκίνητα που μοιάζουν να έχουν μόλις βγει από το εργοστάσιο. Διατηρούν σε τέτοια κατάσταση το όχημα τους που τους αξίζουν συγχαρητήρια. Από την άλλη, δε λείπουν και εκείνοι που κρύβουν πράγματα και δε διατηρούν βιβλίο συντήρησης, με αποτέλεσμα η πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου να είναι πολύ διαφορετική από αυτή που παρουσιάζεται.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, η αγορά ενός αυτοκινήτου από ιδιώτη μοιάζει ιδανικό σενάριο. Ωστόσο, παρακάτω αναφέρονται δύο πραγματικές περιπτώσεις που οδηγούν σε κάποια συμπεράσματα.

Στην πρώτη περίπτωση ο αγοραστής επέλεξε ένα αυτοκίνητο του οποίου ο ιδιοκτήτης ήταν ο μοναδικός, το είχε στην κατοχή του από την αρχή της κυκλοφορίας του, το πρόσεχε, έκανε τα σέρβις στην ώρα τους και δεν το είχε τρακάρει.
Ήταν ένα τέλειο αυτοκίνητο καθώς ο ιδιοκτήτης το πάρκαρε μόνο σε γκαράζ. Γενικά ήταν σε άριστη κατάσταση εξωτερικά, εσωτερικά και μηχανολογικά. Ακόμα και τα λάστιχα του ήταν καινούργια.
Η τιμή που το αγόρασε ήταν καλή καθώς ο ιδιοκτήτης θεώρησε ότι το αυτοκίνητο ήδη είχε αποσβέσει τα χρήματα του και σε μια αντιπροσωπεία που απευθύνθηκε του το κοστολογούσαν πολύ λιγότερο.

Στη δεύτερη περίπτωση συναντάμε έναν διαφορετικό αγοραστή που θεώρησε ότι βρήκε μια πολύ καλή ευκαιρία και απέκτησε ένα αυτοκίνητο από ιδιώτη. Ο ιδιώτης ανέφερε ότι ήταν πρώτο χέρι, ατρακάριστο, με πραγματικά χιλιόμετρα. Η αλήθεια όμως που ανακάλυψε εκ των υστέρων ο αγοραστής είναι ότι το αυτοκίνητο είχε ένα πολύ σοβαρό τρακάρισμα το οποίο είχε επισκευαστεί με σκοπό απλά να καλυφθεί πρόχειρα. Επίσης, διαπίστωσε πως τα χιλιόμετρα του ήταν παραποιημένα καθώς ενώ ο χιλιομετρητής έγραφε 102.000 km, πριν 2 χρόνια στο ΚΤΕΟ είχαν καταγράφει συνολικά 200.000 km (δηλαδή τα πραγματικά χιλιόμετρα ήταν σχεδόν τα διπλάσια από αυτά που του παρουσιάστηκαν).

Αφού τα ανακάλυψε αυτά ο αγοραστής, έξαλλος απευθύνθηκε στον ιδιώτη για εξηγήσεις. Εκείνος τον απέφυγε, σταμάτησε να απαντάει στις κλήσεις του αγοραστή και τελικά εξαφανίστηκε.

Η We Sell Your Car.

Άρα το ερώτημα είναι πως θα μπορούσε κανείς ψάχνοντας να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο να συναντήσει την πρώτη περίπτωση και όχι τη δεύτερη;
Πόσα αυτοκίνητα θα έπρεπε να δει για να καταλήξει σε αυτό που θα αγοράσει;
… και αν τα πρώτα 5 που έβρισκε ήταν προβληματικά; Έπρεπε να παρατήσει το ψάξιμο ή να συνεχίσει να σπαταλάει χρόνο ώστε να καταλήξει στο ιδανικό επόμενο αυτοκίνητο του; Υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να του εγγυηθεί για την πραγματική κατάσταση του αυτοκινήτου;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα είναι η εταιρεία We Sell Your Car. Βρίσκει, ελέγχει και προωθεί στην αγορά μόνο ατρακάριστα αυτοκίνητα με πιστοποιημένο ιστορικό χιλιομέτρων. Όλα αυτά χωρίς να χρειαστεί ο αγοραστής να σπαταλήσει τον πολύτιμο προσωπικό του χρόνο.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι μόλις 3 στα 10 αυτοκίνητα περνάνε τον έλεγχο και προωθούνται στην αγορά. Τα υπόλοιπα, ενώ παρουσιάζονται ως ευκαιρίες από τους ιδιώτες, μετά από ειδικό τεχνικό έλεγχο που πραγματοποιείται, προκύπτει ότι έχουν κάποιο τρακάρισμα, γυρισμένα χιλιόμετρα ή κάποια μηχανική βλάβη που μπορεί να μη φαίνεται τώρα αλλά θα προκύψει στο μέλλον. Η εγγύηση της πραγματικής κατάστασης του κάθε αυτοκινήτου εξασφαλίζεται από τον τεχνικό έλεγχο 220+ σημείων της We Check Your Car με πιστοποίηση ISO, θυγατρικής εταιρείας της We Sell Your Car, όπου είναι ο μοναδικός στην Ελλάδα που μετριέται ακόμα και η συμπίεση των κυλίνδρων του κινητήρα.

Με την We Sell Your Car μπορεί ο αγοραστής να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκίνητου από ιδιώτη και ταυτόχρονα να αποφύγει τις παγίδες.

Μια ακόμα ευκολία που προσφέρει η We Sell Your Car είναι η χρηματοδότηση του αυτοκινήτου ακόμα κ αν αυτό προέρχεται από έναν ιδιώτη. Από 0% προκαταβολή μέχρι 72 δόσεις κάνει την αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου από ιδιώτη πιο εύκολη, προσιτή και αξιόπιστη από ποτέ. Με διαφάνεια δίνει τέλος στις ουκ ολίγες ιστορίες για χαμένες προκαταβολές και ύποπτες μεταφορές χρημάτων που σαν αποτέλεσμα έχουν ο αγοραστής να πληρώσει χωρίς να δει ποτέ το επόμενο αυτοκίνητο του.

Με την We Sell Your Car μπορεί ο αγοραστής να επωφεληθεί των πλεονεκτημάτων της αγοράς μεταχειρισμένου αυτοκίνητου από ιδιώτη και ταυτόχρονα να αποφύγει τις παγίδες.

Συνεπώς, λέμε ναι στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από ιδιώτες αλλά μόνο με σύμμαχο την We Sell Your Car. Σύμμαχο στον έλεγχο, στη χρηματοδότηση και στην εξασφάλιση της ποιότητας αυτοκινήτων!

Πρόσφατες δημοσιεύσεις

Είμαστε δίπλα σου για οτιδήποτε χρειαστείς σχετικά με την αγορά ή πώληση του αυτοκινήτου σου. Οι χαμηλότερες τιμές με την μεγαλύτερη εγγύηση. Τηλεφώνησέ μας, στείλε μας μήνυμα ή επισκέψου τις εγκαταστάσεις μας.
Η απόλυτη υπηρεσία για τον έλεγχο του αυτοκινήτου σε 220 σημεία με πιστοποίηση ISO.